Vad heter huvudstad i landet?

Här kan du träna på europeiska huvudstäder. Du får namnet på ett land och ska para ihop det med rätt huvudstad bland svarsalternativen. Vill du göra tvärt om välja i vilket land en huvudstad ligger så testa detta spel istället.

Efterhand som du svarar på frågorna så lär sig geografispelet vilka städer och länder som du har svårt att svara rätt på. Dessa frågor återkommer sedan oftare än de frågor som du har lätt för. Det är ju trots allt de huvudstäder som du har svårt för som du behöver träna på. Detta är alltså ett intelligent spel som hjälper dig att lära dig de europeiska huvudstäderna genom att spelet lär sig vilka städer som du har svårt för.

Du kan själv välja hur många svarsalternativ du vill ha genom att klicka på kugghjulet ovan. En teknik för att lära sig alla europeiska huvudstäder snabbt är att först köra testet med ett fåtal svarsalternativ. Då är det lättare att gissa sig till rätt svar och samtidigt lära sig vilket det var. När man sedan känner sig säkrare på vad huvudstäderna heter i alla Europas länder så kan man öka på antalet svarsalternativ. Då blir det svårare att gissa rätt svar och man måste vara säker på sin sak för att pricka in rätt svar. Speciellt om man väljer att spela med alla huvudstäder som svarsalternativ samtidigt.

Du hittar även andra gratis geografispel på denna hemsida. Du kan till exempel även para ihop rätt land med rätt flagga eller huvudstad och flagga. För fler spel inom geografi så titta i menyn här bredvid, självklart är alla gratis att spela. Jag hoppas att du hittar något som passar just dina behov och lycka till med att träna inför geografiprovet. Klarar du våra spel så kommer du klara provet i skolan med. Lycka till!