Vilket land har denna huvudstad?

Här kan du träna på att identifiera i vilket land en given huvudstad ligger. Vill du göra tvärt om, att välja rätt huvudstad för ett givet land, så gå till detta spel istället.

[adsense]

Ovan ser du namnet på en europeisk huvudstad och under det ett antal europeiska länder. Välj det land som staden ligger i. Svarar du rätt kommer en ny fråga fram svarar du fel får du fortsätta att gissa tills du prickar in rätt land.

Som alla våra spel så lär sig detta pedagogiska geografispel vilka länder och städer du har svårt att para ihop. Dessa frågor återkommer därför oftare efter att du har svarat fel några gånger. Det omvända är också sant då spelet ställer dig inför lätta frågor mer sällan. Vad som är lätt är individuellt och därför baseras det på hur ofta du kan svara rätt på frågorna. Eftersom de länder och städer som du har svårt för återkommer oftare så tränar du mer effektivt och lär dig på så sätt snabbare var alla Europas huvudstäder hör hemma.

Du kan ända inställningar för spelet genom att välja kugghjulet ovan. Där kan du till exempel ända på hur många svarsalternativ du vill ha när du tränar geografi. Ett tips kan vara att spela med ett fåtal svarsalternativ i början så att det är lättare att gissa rätt. Förhoppningsvis lär du dig då samtidigt vilket som är det rätta svaret och kan sedan efterhand öka på antalet svarsalternativ allt eftersom du känner dig säkrare på var varje huvudstad ligger i Europa.

Det kan vara tråkigt att plugga läxor i Geografi men förhoppningsvis blir det lite roligare med våra pedagogiska spel. Troligen lär du dig även snabbare att para ihop alla länder och huvudstäder än om du studerar utan interaktiva hjälpmedel. Då får du även mer tid över till annat som kanske känns roligare.

Om du pluggar inför ett geografiprov så vill jag passa på att önska dig lycka till med att lära dig Europas geografi.